Design poort

 

Vdesign poortorige week hebben wij een mooie design poort opgeleverd in Beesel. Deze design poort is tot stand gekomen door overleg met de architect en de eigenaar. Zij waren op zoek naar iets aparts wat als 1 gedeelte in de gevel ligt met duurzame materialen. En dit bleek geen leverancier te kunnen leveren.vandaar dat wij de uitdaging aangingen. Na een aantal bijeenkomsten met de architect, eigenaar, engineer en Timmerbedrijf Har Puts  kwamen wij al snel tot de eerste ideeen en tekeningen. waarna we de details konden gaan verfijnen om tot uiteindelijk deze mooie designpoort te realiseren.

 

Zie foto’s van de architect:       http://www.dreessenwillemse.nl/projecten/woonhuizen/85/villa%20rv%20beesel/

 

Werking

design poortDe design poort gaat aan de linkerzijde open, deze kan bediend worden met een afstandsbediening maar tevens is hier een vingerscanner gemonteerd, zodat deze door de bewoners altijd makkelijk is te openen. De poort loopt bovenin een geleiding met gelagerde rollen en is aangedreven door een elektrische motor.

 

Houtsoort

Voor de houtsoort is gekozen om Accoya® toe te passen. Dit is een zeer stabiele maar ook zeer duurzame houtsoort. De werking van het hout is nagenoeg nihil waardoor de kans op kromtrekken zeer gering is. De Accoya® delen zijn behandeld met een aantal lagen woodstain van Drywood om een zeer natuurlijk effect te verkrijgen

Zie hier meer over de houtsoort:     http://www.accoya.com/nederlands/