Staat uw vraag er niet bij?

Veelgestelde vragen

Je wilt zo weinig mogelijk onderhoud en een hoog rendement op isolatie waarde dan is een hout aluminium kozijn uitermate geschikt. Lees onze blog en wilt u meer informatie dan staan wij u graag te woord.

Vraag krijgen wij de vraag gesteld wat de garantie is als de kozijnen donker geschilderd worden. In principe zijn de kleuren in 3 klasse ingedeeld. Lichte kleur, middel donkere kleur en donkere kleur. 

Bij de 3 kleuren is er een temperatuur verloop van:

  • Lichte kleur < 38 graden
  • Middel donkere kleur 38 – 65 graden
  • Donkere kleur >65 graden

Voor klasse 3 oftewel donkere kleuren zijn meestal zonder garantie. De voornamelijkste reden is dat de temperatuur hoger wordt dan 65 graden waardoor deuren, schuifdeuren en ramen extra veel werking hebben. Dit heeft een nadelige invloed op hang- en sluitnaden en het functioneren van het hang- en sluitwerk. Deuren die de hele dag in de zon staan kunnen soms wel 5-7mm smaller worden of meer dan 8mm kromtrekken.

Daarnaast hebben donkere kleuren een snellere verwering. Waardoor het onderhoud intensiever is. Dit geld voor zowel houten kozijnen, kunstof kozijnen als aluminiumkozijnen.

Indien er vocht aan de binnenzijde van de nieuwe kozijnen staat kan dit een paar oorzaken hebben.

  1. Er zit nog veel bouwvocht in de woning
  2.  Er wordt te weinig geventileerd

Oplossing: U dient meer te ventileren om het vocht uit u woning te krijgen. Langdurig blootstellen aan vocht in de woning kan schimmel veroorzaken op bv. kitranden en stucwerk.

Er zijn 2 periodes in het voorjaar en het najaar. Dat er vocht aan de buitenzijde op de ramen  staat. Dit komt door de hoge vochtigheid met kou. Terwijl er binnen in de woning de verwarming aan is.

Het is geen klacht en ook geen probleem, Dit betekend dat de isolatie van de HR beglazing goed zijn werk doet. Dit vocht trekt meestal tussen 10-12uur weg.

Bij triple beglazing is dit erger dan dubbele beglazing. Dit omdat het glas nog beter isoleert.

Deze periode duurt meestal een 3-6 weken.

Als de draaikiep raam niet goed functioneert ga dan vooral geen extra druk uitoefenen op de raam kruk hierdoor zou het beslag kapot kunnen gaan. Meestal is dit snel te verhelpen door de raam in de hoogte te verstellen. Het inbus boutje zit boven aan de scharnieren in het draaiende gedeelte (1 slag per keer)

De sluitkommen staan te zwaar afgesteld. De sluitkommen kunt u lichter en zwaarder instellen door de torx schroeven 1 tikje los te draaien en met een schroevendraaier in het sleufje te draaien naar links en rechts.

Stel de sluitplaat strakker in, door de schroefjes los te draaien. Op de kopse zijde ziet u een klein schroefje, draai deze in om strakker af te stellen.

Onze medewerkers komen op de afgesproken dag naar u, zij zullen de situatie bekijken en vervolgens zullen zij als eerste beschermende maatregelen treffen zoals het afdekken van de vloer, meubels, radiators enz… De bestaande kozijnen worden gedemonteerd waarna de nieuwe kozijn wordt gemonteerd en afgewerkt. Iedere avond zullen de openingen dicht zijn, zodat u nooit met een open raam blijft zitten. De werknemers zullen het meeste afval meenemen, zodat u zelf alleen nog hoeft te stofzuigen.

Ja, dit is een specialiteit door jarenlange ervaring in de kasteel renovatie.

In ons Ebook staan verschillende houtsoorten omschreven

Energie wordt steeds duurder, glas wordt nog altijd gezien als de grootste koude brug in de woning. D.m.v. triple beglazing heffen we dit probleem op. Het is mogelijk om een warmteverlies besparing te krijgen van maar liefst 40% (HPplus Eco Comfort)