Energie besparen kozijnen

 

 

Houten kozijnen zijn energiezuinig

Zoals iedereen weet heeft hout een zeer goede isolatie eigenschap, daarom zeggen wij diegene die voor houten kozijnen kiest, kiest ook voor energie zuinige kozijnen. Om uw woning te voorzien van HR++ glas of zelfs van Triple glas bespaart u enorm veel aan energiekosten. Houten kozijnen gaan wel 50 jaar en meer mee, hierdoor hebt u niet 1 jaar voordeel maar 50 jaar voordeel. Timmerbedrijf Har Puts levert kozijnen die tussen de 38% en 50% energie zuiniger zijn dan de traditinele kozijnen. Dit kan resulteren tot een besparing van wel 30-40% op de energie rekening.

 

Energie besparen met houten kozijnen.

De verwarmingskosten is een groot stuk van uw maandelijkse energiefactuur. Als wij uw woning is voorzien van (oude) houten kozijnen met enkelvoudig glas en geen kierdichting dan verdwijnt de warmte gewoon naar buiten. Dit is zonde van het geld en de energie rekening. Is uw woning van voor 1995 dan is er meestal geen HR++ beglazing toegepast waardoor er veel warmte verlies optreedt. Het nieuwe HR++ glas isoleert 2 tot 3 keer beter dan het oude dubbele glas. Hier valt dan ook nog energie te besparen.

 

De best isolerende kozijnen

Het beste is om de kozijnen en beglazing volledig te vervangen, dit geeft het hoogste rendement.  Maar als u kozijnen volledig gaat vervangen zijn de eigenschappen van hout nog altijd veel beter dan andere materialen zoals kunstof en aluminium. Vergeet zeker niet de overweging voor triple beglazing. Want het rendement van triple beglazing hebt u binnen enkele jaren terugverdiend.

Vaak wordt de begane grond voorzien van Triple beglazing omdat daar het meeste gestookt wordt. en de bovenverdieping van HR++ glas.

 

Deuren

Wij komen nog vaak deuren tegen met een dikte van 38mm zonder tochtstrippen. Heden ten dage worden de deuren minimaal 54mm dik gemaakt met een rondgaande kaderdichting. Dit geeft een optimaal resultaat bij de dichting en het minimaliseert de tocht.

 

 

Energielabel woningen

Het energielabel is een rapport waarin wordt bepaald hoe zuinig uw woning is. Bij de koop of verkkop van uw woning is het daarom van belang om te weten hoe zuinig de woning is. Het energielabel geeft deze informatie. Het wordt berekend op basis van de mate van isolatie van de woning en er wordt gekeken naar de CV ketel, watervoorziening, ventilatie, spouwmuur isolatie, dakisolatie enz… .Er zijn diverse sites waar u gratis het energielabel van u woning kunt bepalen.