Gutmann mira – Hout aluminium kozijn

Hout straalt warmte uit en geeft gezelligheid, Aluminium is strak en zeer weersbestendig daarom hebben wij het beste uit 2 werelden samengevoegd. Dankzij de aluminium profielen van Gutmann mira heeft het hout geen extra bescherming meer nodig. Het is mogelijk om iedere houtsoort te kiezen zonder dat deze met een verflaag met UV-filter gelakt wordt waardoor de uitstraling nog natuurlijker is. De Gutmann mira profielen hebben een zeer sterke coating en is in oneindig veel kleuren mogelijk. Door deze sterke coating zijn de profielen zeer goed bestand tegen extreme weersinvloeden.

De opbouw van de Gutmann mira (hout aluminium kozijn) staat garant voor duurzaamheid en besparing. Hout is van nature een zeer goede isolator, door de combinatie van het hout aluminium geven deze kozijnen een veel hogere besparing dan volledig aluminium kozijnen en dat terwijl de kosten nagenoeg gelijk zijn. En door bij de beglazing gebruik te maken van thermisch onderbroken afstandshouders wordt er een nog betere warmte isolatie bereikt.

Hout aluminium kozijn is toepasbaar voor nieuwbouw en voor de renovatie. vraag ons naar de mogelijkheden

 

Warmte- en geluidsisolatieHout aluminium kozijn

Dikkere beglazing zorgt voor een goede geluidsisolatie en de triple beglazing verzekerd een optimale warmte-isolatie. Zo bent u verzekerd van een duurzaam product dat veel energie bespaard gedurende de levensduur van de kozijnen.

 

Gelamineerd hout

Wij gaan bij de productie van de hout aluminium kozijnen voor zekerheid en stabiliteit. De meerlagige verlijming zorgt voor het neutraliseren van de spanningen tussen het hout waardoor dat kromtrekken zoveel mogelijk beperkt wordt en voor een absolute stevigheid.

 

Werkend aluminiumHout aluminium

Het hout en de  aluminium profielen zetten zich in verschillende mate uit onder invloed van warmte. Hiervoor is er genoeg ruimte gelaten tussen het hout en aluminium. Door speciale kunstof clips hebben de aluminium schalen een vrije werking ten opzichte van het hout.

 

 

Voordelen Hout aluminium kozijn:

 • Buitenzijde strak tijdloos design (luxe villa bouw)
 • Hoger isolatie waarde dan volledige aluminium kozijnen
 • Mogelijkheid met triple beglazing
 • Mogelijkheden voor passief huis concept U-waarde <0,8Hout aluminium
 • Binnenzijde zijn vele houtsoorten mogelijk die met een blank lak een zeer fraai uiterlijk geven.
 • Houtsoorten zijn bv eiken, padoek, aframosia, grenen, hemlock, Vilam, enz…..
 • Gutmann mira profielen worden geïmporteerd uit Duitsland waar dit al jaren lang beproefd systeem is.
 • Relatief lage aanschafkosten
 • Diverse Gutmann uitvoeringen / profiel types
 • Oneindig veel kleur mogelijkheden
 • Ontworpen voor veeleisende architectuur
 • Zeer weersbestendig

 

Klik hier voor interessante projecten van Gutmann in Duitsland