Giel Peetershof – Timmerbedrijf Har Puts

 

Giel Peetershof is een nieuwe bouwlocatie in het Noord-Limburgse Egchel waar duurzaamheid, vrijheid en respect voor de natuur en elkaar centraal staan.

 

Duurzaamheid

In dit project van de gemeente Peel en Maas staat duurzaamheid voor meer dan zonnepanelen en waterbesparing.  Het is een basisgedachte als uitgangspunt voor een woonwijk waar mensen samen leven, wonen en werken richting de toekomst. Een wijk anders dan alle andere.

De unieke aspecten van Giel Peetershof zijn:

– lokale opwekking van duurzame energie;

– aanleg helofytenfilter voor zuivering van huishoudelijk afvalwater;

– hergebruik van hemelwater;

– geen aardgasleiding;

– uitgebreide groenvoorziening;

– smalle wegen;

– centrale parkeergelegenheden;

– veel rust.

 

Vrijheid

In deze wijk kan helemaal vrij gebouwd worden, zo lang het duurzaam is! Er geldt geen beeldkwaliteitsplan en de wijk is welstandvrij. Ook de kaveloppervlakte kan vrij gekozen worden. De grond is ingedeeld in woonvelden en binnen deze woonvelden kan, vanaf 150 m2 tot bijna elke gewenste oppervlakte, een kavel gekocht of in erfpacht genomen worden. De grondprijs bedraagt € 200,- per m².

 

Timmerbedrijf Har Puts en Giel Peetershof

Ons timmerbedrijf kan op vele vlakken bijdragen aan de bouw van uw duurzame woning. De plaatsing van energiezuinige kozijnen is hier een mooi voorbeeld van. Deze kozijnen zijn gemaakt van hout en lijden 50% minder energieverlies dan standaard kozijnen. Ze zijn namelijk voorzien van een dubbele kaderdichting en kunnen daardoor 100% dichting garanderen. Daarnaast worden deze kozijnen uitgevoerd met triple beglazing waardoor ze een U-waarde halen van 0,8 tegenover de 1,65 van traditionele kozijnen. Het warmteverlies neemt hierdoor met minimaal 38% af.

 

Daarnaast werken wij met het Sikkens Longlife concept. Dit verfsysteem biedt 12 jaar garantie in plaats van de 5 jaar die de reguliere verfsystemen bieden. Dit bespaart dus een grote hoeveelheid geld en verf, en hiermee ook het milieu. Tevens biedt Sikkens een duurzame variant aan, namelijk EcoSure. Deze duurzame verfsoort is gebaseerd op nieuwe, vooruitstrevende technologie met een lage ecologische impact en voldoet aan het EU-Ecolabel.

 

Uitgebreide informatie over Giel Peetershof vindt u op www.gielpeetershof.nl

 

  • Download ons gratis E-Book voor nog meer gratis informatie over kozijnen en duurzaamheid