Wat kosten kozijnen

Wat kosten kozijnen? Deze vraag krijgen wij vaak zowel telefonisch als per mail gesteld. De kosten van kozijnen zijn van een aantal zaken afhankelijk deze zullen wij hieronder benoemen en nader toelichten. Vaak wordt er een schatting gemaakt van de kosten. Het leveren van een kozijn kan iedereen goed aangeven. Echter de montage is per situatie afhankelijk en zal altijd bekeken moeten worden.

 

Waar zitten de kosten in?

 

Wat kosten kozijnen is altijd een lastige vraag. De kosten zitten hem vaak in de kwaliteit van het hout, hang- en sluitwerk en de afwerking. De basis hiervan ligt bij Komo gecertificeerde bedrijven. Hier komt namelijk de kwaliteits inspectie 5-6x per jaar binnen vallen om te kijken of ook alles wel voldoet. Daarnaast worden deze bedrijven eens per 2-3 weken gecontroleerd op de kwaliteit van de afwerking door de verflevanciers.

Echter wat vaak vergeten wordt is hoe gaat de montage in het werk. Worden de kozijnen er grof uitgehaald waardoor de stucadoor moet komen of wordt deze met beleid eruit gehaald. Worden de kozijnen aan de binnenzijde afgewerkt of is hier een stelpost voor opgenomen.

Stelposten is het advies om altijd duidelijk naar te vragen, soms is het helaas niet altijd mogelijk om zonder stelpost te werken. Echter maak dit wel bespreekbaar en probeer een stelpost te voorkomen. Stelposten worden vaak gebruikt om meerwerk, maar vooral tegenvallers te verreken en dit wilt u toch ook voorkomen?

 

 

Aflakken van de kozijnen:

Houten kozijnen kun je tegenwoordig meteen laten aflakken. Het voordeel hiervan is dat er geen schilder meer hoeft te komen en dat alles in 1 keer klaar is. Echter biedt dit wat betreft de kosten van de kozijnen nog meer. Doordat dit fabriekmatig gebeurt worden kosten beperkt waardoor dit goedkoper en beter is dan dat een schilder dit doet. Hierdoor kan er een garantie van 12 jaar op de schilderkosten gegeven worden. Dit bespaart op deze 12 jaar zomaar even € 3000,- (standaard woning)

 

kozijnen laten besparen

Het is goed mogelijk om je kozijnen meteen energie te laten besparen, heeft u er al eens aan gedacht dat het mogelijk is dat kozijnen wel 35% minder energie besparen t.o.v. van uw huidige kozijnen? De kozijnen worden dan uitgevoerd van triple beglazing (drie dubbele beglazing) en standaard voorzien van een dubbele kierdichting. Dit maakt de kans op lucht lekken nog kleiner.

 

Levensduur kozijnen

In Engeland is er een onderzoek geweest naar de levensduur van kozijnen. Deze hebben we hieronder vermeld. Als je de onderhoudskosten afweegt t.o.v. van andere kosten is dit zeker wel zo belangrijk om voor een bepaald product te kiezen om een besparing te realiseren. Daarnaast is het zo dat al de kozijnen onderhoud nodig hebben, of het nu gaat om houten kozijnen, kunststof kozijnen of aluminium kozijnen. Tel u maar eens uit dat u een woning gaat bouwen waar u minimaal 40 jaar in gaat wonen. Welke kosten heb ik dan in deze 40 jaar. (Life cycle cost) De grootste besparing doet u natuurlijk als u 40 jaar geen onderhoud aan uw woning hoeft te doen. Echter zal er altijd onderhoud plaats vinden. Heeft u hier vragen over wij helpen u graag.

  • Accoya houten kozijnen: 82 jaar (onderhoud om de 10-12 jaar)*
  • Hout-aluminium kozijnen: 75 jaar (onderhoud na 20-30 jaar)*
  • Houten kozijnen: 59 jaar (onderhoud om de 5-7 jaar)*
  • Kunstof kozijnen: 30 jaar (Alleen wassen)*

*Bron: Heroit Watt University, Dr. Gillian Menzies

 

Hout-aluminium

Zoals u hier boven heeft kunnen zien is de levensduur van hout-aluminium kozijnen behoorlijk hoog. Een hout aluminium kozijn bestaat uit 2 delen. De binnenzijde is gemaakt van hout voor het warme gevoel. Hier is iedere gewenste houtsoort mogelijk. Standaard is dit geoptimaliseerd grenen Dekkend of blank gegrond/afgelakt. De buitenzijde is een aluminium schil. Deze wordt op het hout geklikt en werkt vrij t.o.v. het hout. Dit omdat hout en aluminium een andere uitzettingscoëfficiënt hebben. Het aluminium wordt gecoat. Dit is een zeer stevige coating voor een zeer lange levensduur. De coating is in iedere kleur te krijgen.