Hout aluminium kozijnen het beste van 2 werelden!

Waarom kiezen voor hout-aluminium kozijnen?  Deze kozijnen zijn onderhoudsarm, duurzaam, veilig en hebben een uitstekende isolatie waarde Het hout is namelijk een goede isolator.

 

Isolatie van Hout-aluminium kozijnen

Het aluminium zelf zal niet isoleren het is een zeer goede geleider van warmte of kou. Een volledig aluminium kozijn zal aan de binnenzijde net zo koud zijn als aan de buitenzijde. Daarom ziet men ook vaker condens druppels aan de binnenzijde van deze kozijnen.

Door het toepassen van hout aan de binnenzijde wordt de koude doordracht tegengehouden waardoor er bij hout-aluminium kozijnen zeer gunstige isolatiewaarden gehaald worden met een U-waarde van maar liefst 0,70.

 

Wat is het belangrijkste punt bij isolatie!

Al de leveranciers noemen de isolatiewaarde U-waarde. Hoe lager deze waarde is hoe minder warmte verlies er is en hoe hoger de isolatie is.

 

Waarom is er weinig onderhoud aan hout-aluminium kozijnen nodig?

De aluminium buitenschil wordt in de fabriek voorzien van een coating. Dit is een zeer duurzame coating die zeer sterk en duurzaam is. Deze laag maakt het schilderen aan de buitenzijde overbodig. De buitenschil is met de duurzame coating de bescherming van het hout dat zich hier achter bevindt.

Als de beschermlaag eenmaal is aangebracht dan hoeven de kozijnen nooit meer geschilderd te worden.

 

Maar het aluminium verkleurt met de zon?

 Ja dat klopt, hoe donkerder de kleur van iets is hoe sneller er verkleuring op zal treden. Dit geld voor zowel kunststof kozijnen, aluminium kozijnen als houten kozijnen. Kunnen we dit tegen gaan! Ja, dat is mogelijk. Er is een onderhoudsset te krijgen die de kleur van de kozijnen teruggeeft. Dit zorgt ook meteen weer voor een langdurige bescherming.

Zijn de kozijnen te ver verkleurd en is het met de onderhoudsset niet meer terug te halen dan zijn er reeds andere technieken mogelijk om de kleur terug te halen en dan kunnen de kozijnen er weer 20 jaar tegenaan.

 

Hoe blijft het aluminium dan mooi?

veka softline 82

De duurzame coating blijft mooi, Wel is het belangrijk dat er goed onderhoud wordt gepleegd. Echter is dit makkelijker dan men zou denken. Vooral niet teveel aan doen en schoonmaken met water is dan ook voldoende. Wil je de aluminium schil helemaal in topconditie houden, behandel deze dan met de speciale onderhoudsset. Hierdoor blijft de kleur nog langer mooi en blijven de kozijnen stralen.

 

 

Besparing op onderhoud

“Nooit meer schilderen, dat is de grote besparing op onderhoud!”

Is een hout-aluminium kozijn goedkoper dan een houtenkozijn?

Een hout-aluminium kozijn is in de aanschaf duurder, echter gaan we kijken naar de levenscyclus van een gebouw (60-80 jaar) dan zijn hout-aluminium kozijnen het goedkoopst t.o.v. alle andere alternatieven met

het voordeel dat hout-aluminium kozijnen één van de beste isolatie eigenschappen heeft. En dat de binnenzijde nog eens in een andere kleur geschilderd kan worden.  De levensduur van hout-aluminium kozijnen is maar liefst 75-83 jaar*

De terugverdientijd van de investering t.o.v. van houten kozijnen ligt tussen de 12 en 15 jaar. Woont u langer in het huis dan Dit bij een gemiddelde levensduur van 73 jaar is een grote besparing

*Bron:  Dr. Gillian Menzies / Heriot-Watt University

Hout aluminium

Nog even alle voordelen van hout-aluminium kozijnen op een rij:

  • Strak en modern design
  • Binnenzijde mooie warme uitstraling van hout eventueel in blank tinten.
  • Zeer goede isolatie eigenschappen door toepassing van hout.
  • Geen onderhoud nodig.
  • Geen schilders kosten meer aan de buitenzijde.
  • Hout-aluminium kozijnen zijn goedkoper dan alle andere alternatieven gerekend over de levensduur van de kozijnen.

Nadelen

  • De kleur van het aluminium is niet te veranderen
  • Aanschaf prijs ligt hoger dan kunstof of houten kozijnen

 

Heeft u nog vragen over hout-aluminium kozijnen neem dan contact met ons op of kijk bij onze projecten bij hout-aluminium kozijnen