Hout-Aluminium kozijnen

Een trend om in de gaten te houden!!!!

Ontwikkelingen:

In al de ontwikkelingen die bezig zijn in de gevel industrie valt er 1 het meeste op en dat zij de hout-aluminium kozijnen. Deze ontwikkeling valt om 2 reden op. De eerste reden is de esthetische uitsraling van de hout-aluminium kozijnen en de tweede reden is de zeer goede prestatie op de isolatie eigenschappen. Samen met onze partner Burghouwt hebben wij de hout-aluminium kozijnen volledig eigen gemaakt en werken wij samen met één van in Duitsland grootste producenten Gutmann.

 

De combinatie die architecten niet naast zich neer kunnen leggen.

In Duitsland is deze belangrijke ontwikkelijk al geruime tijd een sterk groeiende trend. Geen onderhoud aan de buitenzijde gecombineerd met een strak design en de binnenzijde straalt warmte uit door het gebruik van hout met een  bv. een white-wash verflaag. Een goude combinatie door een strak design en uiterste onderhoudsvriendelijkheid. De keuze om met Gutmann samen te werken is een bewuste keuze, zij hebben jarenlange ervaring en al de systemen zijn getest bij IFT Rosenheim. Het hoogste keurings instituut van Europa. Daarnaast hebben zij een zeer breed assortiment gecombineerd met veel kennis en expertise zorgen ervoor dat elke situatie het juiste advies krijgt met de juiste producten.

 

Duurzaamheid en besparing

De opbouw van het hout-aluminium kozijn garandeert duurzaamheid en energiebesparing. Aluminium is van nature een slechte isolator. Door hout en aluminuim samen te voegen, wordt een koude brug voorkomen. Daarmee geven deze kozijnen een veel hogere besparing dan volledig aluminium kozijnen. Verder wordt er dankzij de toepassing van thermisch onderbroken afstandshouders bij de beglazing een nog betere warmte-isolatie bereikt.

 

Life Cycle Cost:

De hout-aluminium kozijnen zijn zeer duurzaam, dit wordt nog eens extra bevestigd als men de Life Cycle Cost gaat bereken van de hout-aluminium kozijnen t.o.v. houten kozijnen en/of kunststof kozijnen

 

Puur Natuur

Dankzij de Gutmann aluminium profielen aan de buitenkant, is het niet nodig om het hout te bewerken met lak of verf. De UV-straling heeft geen vat op het hout. Daarnaast kunnen ook minder gebruikelijke en goedkopere houtsoorten gebruikt worden. De liefhebbers van de natuurlijke uitstraling van hout kunnen genieten van een pure, onbehandelde look. De aluminium profielen zijn leverbaar in vele kleuren en uitvoeringen, om ook het buitenaanzicht van het kozijn te laten harmoniëren met de gevel, of juist een contrast te geven indien gewenst. De coating is zeer sterk en bestand tegen extreme weersinvloeden.

Hout-aluminium kozijnen zijn toepasbaar in nieuwbouw en in de renovatie. Onze adviseur staan klaar om u te voorzien van advies. Dit product is zeker de moeite waard om eens te nader te bekijken. Wilt u graag advies neem dan gerust contact met ons op.

* Bron: Architectenpunt – Burghouwt

 

 

veka softline 82

Hout-aluminium kozijnen
MIRA Integral
hout-aluminium kozijnen
MIRA Contour