Kozijnen zwart schilderen

Houten kozijnen zwart schilderen is niet het beste de temperatuur kan oplopen tot meer dan 80 graden. Hierdoor zal het hout veel meer gaan werken wat problemen met zicht meebrengt. Hieronder zullen we een aantal van deze punten beschrijven.

 

Werking deuren en ramen:

De oppervlakte temperatuur van het hout is zeer belagrijk voor het functioneren van de deuren en ramen. Indien u de kozijnen, deuren en ramen zwart schilderd kan de temperatuur in de volle zon oplopen tot meer dan 80 graden. Het grootste probleem hiervan is dat de deuren gaan krimpen door de warmte. Als de ramen en deuren teveel krimpen dan kan het zijn dat de sluiting zich niet meer goed pakt of dat de deur zelfs helemaal niet meer gesloten kan worden. Daarnaast kan de deur ook nog helemaal kromtrekken wat de dichting en het gebruiksgemak niet ten goede komt.

Helaas zijn bovenstaande punten niet te voorkomen en zal er geen leverancier zijn die hier garantie op kan geven.

 

Gemodificeerd hout!

Wilt u heel graag houten kozijnen zwart schilderen en bent u van plan nieuwe kozijnen aan te schaffen. Dan zijn er tegenwoordig gemodificeerde houtsoorten. Deze houtsoorten hebben een thermische behandeling gehad of een behandeling met azijnzuur. Hierdoor zijn de cellen in het hout als het ware gestabiliseerd waardoor deze houtsoort minder werking hebben en dus minder kans op kromtrekken.

Bekende gemodificeerde houtsoorten zijn Platowood, Accoya en Finti.

 

Onderhoud

Kozijnen zwart schilderen zorgt voor extra onderhoud. U dient er rekening mee te houden dat u wellicht om de 2-3 jaar dient te schilderen. Daarnaast is het belangrijk om de liggende delen ieder jaar te inspecteren op gebreken (scheuren/barsten)

 

Al gedacht aan HAlu-kozijnen?

Wilt u 100% zeker zwarte kozijnen en uitgevoerd in hout, maar eigenlijk niet teveel onderhoud uitvoeren kies dan voor het combinatie product hout-aluminium Het grote voordeel is dat de kozijnen worden gemaakt van hout wat een warme uitstraling geeft en de buitenzijde wordt dan voorzien van een aluminium schil zodat u niet zo vaak hoeft te schilderen.

De kozijnen zullen in aanschaf wellicht iets duurder zijn, maar zullen gezien het onderhoud een grote besparing realiseren.!!!

Klik op deze link voor ons website van Halu-kozijnen

 

Mocht u vragen hebben over bovenstaand onderwerp neem dan gerust contact met ons op per mail of telefonisch.