Manieren om geld te besparen op de energierekening

Maandelijkse energierekeningen die verdubbelen of zelfs verdrievoudigen, grote tekorten in grondstoffen en andere voorraden én torenhoge benzineprijzen: het is de realiteit waar we nu in leven. Allerlei externe factoren waar wij geen invloed op hebben zorgen voor ingrijpende veranderingen in het dagelijks leven. Dit heeft een enorme impact op de financiële situatie van veel mensen. De energieprijzen stijgen de pan uit, maar gelukkig biedt Timmerbedrijf Har Puts hier diverse oplossingen voor. Oplossingen waarmee u kunt verduurzamen en hierdoor kunt besparen op de maandelijkse energiekosten. Benieuwd naar wat deze oplossingen precies zijn? Lees dan snel verder!

Tips om op de maandelijkse energiekosten te besparen

Helaas kunnen we niks doen aan de hoge energieprijzen zelf, maar wat we wél kunnen doen is op zoek gaan naar energiebesparende oplossingen. Gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden waarmee u kunt besparen op de maandelijkse energiekosten. Steeds meer huishoudens wekken al zelf energie op door middel van zonnepanelen en ook de warmtepomp wordt steeds populairder. Maar wist u dat er naast deze twee manieren, ook nog diverse andere efficiënte manieren zijn om uw woning te verduurzamen? Belangrijk bij het verduurzamen van uw woning is om ervoor te zorgen dat de energie díe wordt gebruikt, zo optimaal mogelijk wordt benut. En dat betekent: isoleren! Door ervoor te zorgen dat de warmte zo lang mogelijk binnen in de woning blijft, hoeft u niet steeds aan die knop van de verwarming te draaien. Wij kunnen helpen met het isoleren van uw woning. Hieronder vertellen we graag wat meer over de verschillende mogelijkheden.

HALU kozijnen

HALU kozijnen, oftewel hout-aluminium kozijnen, zijn dé kozijnen waarbij duurzaamheid centraal staat. De kozijnen zijn gemaakt van natuurlijk materiaal en door de aluminium schil aan de buitenzijde kunnen ze in veel verschillende kleuren worden gemaakt. HALU kozijnen zijn dus geschikt voor iedere woning!

Houten kozijnen

Ook houten kozijnen zónder aluminium zijn duurzaam en energiebesparend. Hout heeft namelijk een zeer goede isolatie eigenschap waardoor de warmte goed binnen de woning blijft.

Driedubbel glas

Onze kozijnen in combinatie met drie dubbel glas hebben een isolatie waarde die maar liefst 40% beter is dan de huidige kozijnen. Deze investering is dus zeker de moeite waard!

Subsidiemogelijkheden

Het aanschaffen van nieuwe kozijnen en/of nieuw glas voor uw huidige woning is natuurlijk een grote investering. Gelukkig zijn er subsidiemogelijkheden, waardoor het wellicht wat beter haalbaar is om de stap te maken. Sinds 1 januari 2022 kunt u namelijk onder bepaalde voorwaarden subsidie krijgen als u uw koophuis isoleert. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om te besparen op de maandelijkse energiekosten? Kom gerust eens langs bij ons in Maasbracht. We kijken graag met u mee welke kozijnen het beste bij uw woning passen en stemmen alles helemaal af op uw wensen en behoeften.

 

Zie link van de overheid voor de subsidie mogelijkheden: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren/isolatiemaatregelen